_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
سطح توانایی: پیشرفته

قله کهون

قله سنگی مازندران در دسته‌بندی کوه

قله کهون، همچنین با نام‌های کاعون یا کاهون شناخته می‌شود، یکی از قله‌های زیبا در رشته کوه البرز است. با این که این قله از جذابیت‌های زیادی برخوردار است، به دلیل نزدیکی به دماوند، صعود به آن نسبت به سایر قله‌های این منطقه کمتر انجام می‌شود. برای دسترسی به این منطقه باید از جاده هراز به سمت آمل حرکت کرده و حدود 40 کیلومتر از آمل به دوربرگردان بلده بروید. سپس باید چند کیلومتر جلوتر از خروجی سمت راست جاده به سمت نمارستاق و روستای نمار بپیچید.

 

نام این قله برگرفته از سنگ های بالای این قله است که به دو صورت معنی کرده‌اند؛ اول به معنی سنگ‌های سیاهی که در بالای قله قرار دارد و در گویش مازندرانی به آن کَهو میگویند و دوم به خاطر سنگ‌های کهربایی که در دیواره‌های این قله قابل مشاهده است که به کهربایی بودن سنگ اشاره می‌کند. بعد از حدود یک ساعت پیاده‌روی، به روستای نمار می‌رسید. در این روستا از مردم محلی بپرسید که چگونه می‌توانید به دشت دریوک بروید. معمولاً آن‌ها یک جاده مالرو را به شما نشان خواهند داد که پس از نیم ساعت پیاده‌روی شما را به دشت دریوک می‌رساند. 

 

در دشت دریوک، برای رسیدن به دشت لرا باید از یک رودخانه عبور کنید که آبی سرد دارد و متاسفانه هیچ پلی برای عبور از آن وجود ندارد. بنابراین باید کفش‌هایتان را درآورده و با احتیاط از رودخانه عبور کنید. از آنجا تا دشت لرا حدود یک ساعت و نیم پیاده‌روی خواهید داشت. در دشت لرا، به سرچشمه آستانه کور خواهید رسید که آبی بسیار سرد و سبک دارد و می‌توان آن را آشامیدنی دانست. از دشت لرا تا قله کهون حدود چهار ساعت زمان نیاز دارید و برگشت به دشت لرا حدود دو ساعت و نیم طول خواهد کشید.

- کوهنوردی

تجهیزات کوهنوردی ‌همراه داشته‌ باشید.

- پیاده‌روی

کفش مناسب پیاده‌روی و کوهنوردی از وسایل ضروری است.

مشخصات

معرفی موقعیت و مشخصات قله کهون
موقعیت: مازندران، آمل
مختصات: 36.06103700، 51.98257200
ارتفاع نسبت به دریا: 4075 متر
زمین چهر: کوهستانی، کوه
نوع جانوران منطقه: حضور جانوران شکارچی، حضور حشرات حساسیت‌زا، حضور جانوران گیاه‌خوار
شیوه تردد: خودرو شخصی، پیاده‌روی، تنها با تجهیزات فنی کوهنوردی
زبان‌های بومی: طبری

مسیرها

راه های رسیدن به قله کهون
1) قله کهون
دریافت فایل GPX
با توجه به طولانی بودن مسیر ترجیحا برنامه دوروزه اجرا گردد و یا در صورت اجرا کردن برنامه به صورت یک روزه، ساعت استارت صعود، زودتر باشد.در کل مسیر صعود بغیر از گردنه تا قله آب در دسترس خواهد بود و رود دشت دریوک و رود دشت لرا قابل شرب است اما به دلیل وجود دام در منطقه بهتر است از سر چشمه ها که معروف‌ترین آن آسونه کر قبل از دشت لرا و چمشه لرا در آخر دشت لرا قرار دارد استفاده نمایید.
افزایش ارتفاع: 1617 متر

جاذبه‌های گردشگری مازندران

جاذبه‌هایی که در این اطراف هستند
تگ‌های مرتبط:

دیدگاه کاربران

دیدگاه کاربران و همسفران ما :)

تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

avatar

متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.

این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!