قله سیالان
بام استان قزوین در دستهبندی کوهسیالان نام کوهی است که در منطقه کوهستانی البرز مرکزی و در مرز استانهای مازندران و قزوین قرار گرفتهاست. این کوه از شمال به دره دوهزار و دشت دریاسر شهرستان تنکابن در استان مازندران و از جنوب به بخش رودبار الموت شرقی در استان قزوین مشرف است. قله سیالان 4175 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این قله یک جانپناه در سمت شمالی و یکی در سمت جنوبی دارد و میتوان از سه مسیر به سیالان صعود کرد. از نوک قله سیالان میتوان کوههای تخت سلیمان، قله علم کوه، قله شاه رشید و قله سماموس و قسمتی از قله زیبای دماوند را تماشا کرد.
به صورت کلی قله سیالان را میتوان از مسیر شمالی، جنوبی و خطالراس صعود کرد که مسیرهای شمالی و جنوبی به ترتیب از درههای دوهزار و هنیز پیمایش میشوند. مسیر شمالی که از روستای عسل محله در ارتفاع حدود 1300 متری آغاز میشود و با گذر از دشت دریاسر در ارتفاع 1700 متری و جانپناه یادبود در ارتفاع 1900 متری و عبور از گوسفندسرای ونی، به گردنه بین قلههای سیالان و کندیگان میرسد که با ادامه مسیر به سمت غرب به قله سیالان منتهی میشود. این مسیر به نسبت دیگر مسیرها طولانیتر میباشد. مسیر جنوبی از روستای هنیز در ارتفاع 2200 متری آغاز میشود و با پیمایش به سوی شمال و گذر از چشمه تونل برفی به جانپناه سیالان در ارتفاع 3250 متری میرسد و پس از آن با صعود به گردنه و حرکت به سمت شرق میتوان به قله سیالان رسید. مسیر دیگر با گذر از کنار رودخانه تارولات و در انتها با صعود به سمت راست یال میتوان به قله رسید. مسیر خطالراسی که با صعود به قله خشچال و سپس قله کندیکان و پیمایش خطالراس به قله سیالان منتهی میشود.
همانطور که در بالا گفته شد قله سیالان را از مسیرهای مختلف و متنوعی میتوان صعود کرد اما مسیرهای هنیز و عسل محله به سبب جذابیتهای بیشتر و وجود چشمهها و پاکوب قوی بسیار رایجتر هستند. با این وجود تمام مسیرهای صعود سیالان حتی سادهترین آن که مسیر صعود از روستای هنیز است دشوار هستند و یا ارتفاع زیادی را باید اضافه نمایید و یا مسیر طولانی را بپیمایید. مسیرهای صعود به قله سیالان حتی در فصل زمستان می توانند طاقت فرسا و گاهی غیرممکن باشند. بنابراین درجه سختی برنامه از سخت تا بسیار سخت است. برنامه سیالان مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 28 کیلومتر تا 38 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب یا یخچال است.
به دلیل ارتفاع زیاد این قله کوهنوردان طی پیمایش شاهد کاهش دمای زیادی خواهند بود، به همین دلیل صعود در فصول سردتر بسیار دشوارتر خواهد بود. زمان مناسب برای صعود اواخر بهار و اوایل تابستان میباشد.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.