جزیره هرمز
سرزمین کوههای رنگینکمانی در دستهبندی جزیرهجزیره هرمز در دهانه تنگه هرمز و در 8 کیلومتری بندر عباس در استان هرمزگان قرار دارد. نام اصلی این جزیره هرموز یا هرمزد بوده که از کلمات "خورموز" یا "خورموغ" گرفته شده و به معنای لنگرگاه است. امروزه این جزیره با نام هرمز شناخته میشود. به علت موقعیت جغرافیایی خاص و مجاورت با تنگه هرمز، این جزیره به "کلید خلیج فارس" معروف است. جزیره هرمز از نظر زمینشناسی یک گنبد نمکی است و در بخشهای وسیعی از آن میتوانید نمک کریستال و رسوبات آتشفشانی ناشی از فعالیتهای زمینشناسی را مشاهده کنید. به همین دلیل این جزیره را به نام "بهشت زمینشناسان" نیز میشناسند، چرا که انواع خاکها با رنگهای گوناگون که محصول رویدادهای زمینشناسی متفاوت هستند، در آن یافت میشود.
ساحل سرخ جزیره هرمز به سبب خاک سرخ رنگ آن شناخته شده است که به دلیل مواد معدنی و اکسید آهن در خاک، رنگ سرخی به خود گرفته است. این خاک سرخ کاربرد خوراکی دارد و اهالی جزیره از آن نوعی سس خوراکی به نام «سوراغ» تهیه میکنند و در غذاهای محلی خود از آن استفاده میکنند. این ساحل دارای محیطی شگفتآور است، زیرا نه تنها خاک آن سرخ رنگ است، بلکه جایی که آب دریا به ساحل برخورد میکند، رنگی سرخ به خود میگیرد.
بخش عمدهای از جزیره هرمز را گنبد نمکی آن تشکیل داده است که در آن انواع مختلف نمک کریستال و نمک خوراکی یافت میشود. در منطقهای به نام الهه نمک، رشته کوهی از کریستال نمک قرار دارد که دیوارهای آن از جنس کریستال نمک هستند و گذرگاههایی با دیوارهای نمکی به چشم میخورند. در جنوبیترین نقطه ساحل جزیره هرمز، دره تندیسها قرار دارد که نام آن به دلیل فرسایش شیمیایی سنگها و صخرهها به اشکال شگفتانگیز و عجیب به وجود آمده است. این دره به بازدیدکنندگان تصاویری از موجودات مختلف را در ذهن تداعی میکند. در بخش پایانی این دره، یک نقطه مرتفع وجود دارد که چشمانداز فراگیری از خلیج فارس را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد.
متاسفانه هیچ نظری ثبت نشده است.